Europenii si rusii relanseaza marti, la Bruxelles, dupa trei luni de intrerupere, negocierile pentru un parteneriat consolidat ce vizeaza aprofundarea legaturilor lor economice si politice, relateaza NewsIn.

Negociatorul Comisiei Europene, responsabilul pemtru afaceri externe Eneko Landaburu, se va intalni cu omologul sau rus Vladimir Cijov, ambasadorul rus la UE marti dupa-amiaza, la sediul CE.

Aceasta va fi prima lor intalnire de la demararea acestor negocieri, la 4 iulie. Ei prevazusera atunci sa se vada la jumatate lunii septembrie, dar conflictul ruso-georgian din august si recunoasterea de catre Rusia a independentei Osetiei de Sud si Abhaziei a facut UE sa amane aceste discutii.

De abia la 10 noiembrie, chiar inainte de summitul UE-Rusia, tarile din UE - cu exceptia Lituaniei - au decis relansarea acestor negocieri.

Nimeni nu stie cat timp vor dura negocierile, care vizeaza cooperarea diplomatica, economica, in materie de justitie si imigratie, educatie si cercetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.