Riscurile comiterii unui atentat cu arme de distrugere in masa intr-unul din marile orase ale lumii sunt mai mari ca niciodata, potrivit unui raport comandat de Congresul american, a informat marti Washington Post, conform NewsIn.
Studiul echipei repective avertizeaza in legatura cu amenintarile din partea statelor problematice, cu retelele de contrabanda cu materiale nucleare si in legatura cu transmiterea de informatii nucleare in lumea in curs de dezvoltare, potrivit ziarului.

Comisia pentru prevenirea proliferarii armelor de distrugere in masa si a terorismului a identificat Pakistan ca o sursa majora de angrijorare, din cauza retelelor sale teroriste, a istoriei de instabilitate si a capacitatilor nucleare, potrivit raportului. "In opinia noastra, nivelul de siguranta al Americii scade, nu creste", potrivit proiectului de raport.

Comisia a spus ca este mai probabil ca un atac terorist - ce ar putea presupune si arme biologice - sa fie comis pana la sfarsitul lui 2013.

Fostul senator Bob Graham, un democrat de Florida, prezideaza comisia, inmpreuna cu fostul reprezentant James Talent, republican de Missouri ca vicepresedinte. Comisia a recomandat revizuirea tratatelor de neproliferare, inclusiv inspectii "mai robuste" ale Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

De asemenea, comisia i-a cerut presedintelui ales Barack Obama sa adopte o pozitie dura fata de Iran si Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.