Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat ca si-a autorizat partidul sa depuna un "amendament constitutional" pentru a se permite realegerea sa, declarandu-se pregatit sa guverneze "pana in 2021", relateaza NewsIn, citand AFP.

"Dau autorizatia mea pentru Partidul Socialist unificat din Venezuela si poporului venezuelean in vederea lansarii dezbaterii si actiunilor pentru obtinerea acestui amendament constitutional si a realegerii presedintelui", a spus Chavez.

Liderul venezuelean, care va celebra joi zece ani de la prima alegere la conducerea statului, ar trebui sa plece de la putere in 2013, actuala Constitutie interzicandu-i sa mai candideze.

"Sunt pregatit sa fiu cu voi, daca Dumnezeu vrea si imi da sanatate, pana in 2019, pana in 2021", a spus Chavez.

Dupa alegerile regionale din 23 noiembrie, presedintele a anuntat ca partidul sau analizeaza posibilitatea de a prezenta in 2009 un proiect de revizuire a Constitutiei, care sa permita realegerea sa.

Partidul guvernamental a obtinut o victorie la acest scrutin local, castigand in majoritatea statelor, dar suferind infrangeri in cele mai populate si mai bogate, inclusiv in capitala.

Chavez, aliat al regimului cubanez, a prezentat acest scrutin ca un plebiscit pe tema revolutiei sale "a la Bolivar" si a sugerat ca, in cazul unei victorii categorice, va prezenta din nou votului aceasta revizuire a Constitutiei. O precedenta tentativa a fost respinsa prin referendum in decembrie 2007. Aceasta a fost prima infrangere electorala suferita de Chavez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.