Un al patrulea agent, Fernando Cea, a primit o pedeapsa de doi ani si trei luni de inchisoare pentru ca a agresat-o pe prietena suspectului, insarcinata in doua luni. Cu toate acestea, cei trei vinovati se afla in libertate si patruleaza in continuare pe strazile Barcelonei.

In seara de 27 iulie 2006, in jurul orei 21.00, cinci agenti de politie s-au deplasat pe strada Ausias Marc din Barcelona, pentru a-l aresta pe Lucian P., ca posibil autor al unei talharii comise cu cinci zile inainte. Lucian a fost abordat de politisti chiar in momentul in care iesea din scara blocului in care locuia.

De fata se aflau iubita sa, Fulga I., si un prieten al cuplului. Oamenii legii erau imbracati in civil, nu s-au identificat si l-au pus pe Lucian P. la pamant, cu fata in jos. Potrivit rechizitoriului, politistii i-au pus catusele, l-au lovit cu picioarele in tot corpul si in cap si l-au strans de gat, pentru a-l impiedica sa tipe. Politistii l-au bagat pe roman intr-o masina in care se aflau agentii Manuel Farre, Jordi Perisse si Joan Salva. Ultimul dintre ei i-a bagat romanului pistolul in gura si l-a obligat sa admita ca este autorul talhariei.

Politistul i-a spus romanului ca il va omori in cazul in care judecatorii il vor lasa in libertate. In ciuda faptului ca romanul a spus ca sufera de hemofilie, Jordi Perisse l-a pus cu fata in jos si l-a lovit cu pistolul in cap si in zona cervicala. Adus la sectie, romanul a fost dezbracat si inchis intr-o celula.