Comitetul care se ocupa cu organizarea ceremoniei de investitura a presedintelui ales Barack Obama a anuntat, printre altele, ca nu va primi donatii ce depasesc 50.000 de dolari si a promis ca evenimentul din 20 ianuarie va fi cat mai deschis posibil publicului, transmite AFP

Comitetul Prezidential pentru Investitura (PIC) precizeaza intr-un comunicat ca nu va accepta "contributiile individuale care depasesc 50.000 de dolari". "Legile actuale nu limiteaza suma donatiilor", adauga PIC, subliniind faptul ca sumele oferite la ultimele ceremonii au atins sume de pana la 250.000 de dolari.

In acord cu politica de strangere de fonduri abordata in campania prezidentiala a lui Barack Obama, PIC precizeaza ca nu va accepta contributii din partea societatilor, comitetelor de actiune politica, grupurilor de lobby sau cetatenilor strainilor.

In comunicat, comitetul isi ia angajamentul sa organizeze "cea mai deschisa si accesibila" ceremonie de investitura din istoria.PIC a precizat ca in prezent colaboreaza cu autoritatile de la Washington pentru a deschide publicului cat mai mult posibil National Mall, esplanada din centrul capitalei, unde va avea loc ceremonia.

Pana la cinci milioane de persoane sunt asteptate la ceremonia de investitura a lui Barack Obama, al 44-lea presedinte al Statelor Unite. Acesta va depune juramantul pe treptele Capitoliului, cladire in care se afla Senatul si Camera Reprezentantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.