Actele de piraterie, semnalate de regula in largul Somaliei si care au generat o adevarata industrie a recompenselor, se practica cu succes si pe Dunare, in apropiere de Constanta, relateaza publicatia "Tribune de Geneve" in editia electronica de marti.
Este insa drept ca in partea de est a Dunarii se practica un tip diferit, aproape "pitoresc" de pradare a transporturilor si de stoarcere de bani. Arnaud Dejeans, un tanar jurnalist care a efectuat un periplu intre Bordeaux si Moscova pe vapor, a descris un asemenea episod pe blogul sau.

Imbarcat pe o barja cu fier vechi, la intrarea pe canalul Dunare-Marea Neagra, in apropierea portului Constanta, Dejeans a asistat la asemenea acte de piraterie in luna iunie. "Sunt vreo 20 de persoane care triaza bucatile de metal, fara a lua in calcul marinarii, care accepta sa dea o mana de ajutor in schimbul catorva sticle de bere", a relatat tanarul jurnalist pe blogul sau. Capturile, constand in obiecte precum radiatoare sau usi de masina, sunt inghesuite in barci pe care marinarii le numes "albine", deoarece "aduna marfuri".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.