Numarul atacurilor rasiste a crescut de aproape cinci ori in ultimii ani in Rusia, provocand moartea a aproape 300 de persoane si ranirea altor peste 1.300 incepand din 2004, a anuntat un expert din ONG-ul rus Biroul pentru Drepturile Omului, Semion Cearni, potrivit NewsIn.

"Am inregistrat deja 113 straini ucisi in primele 10 luni ale anului in curs, fata de 25 in 2004, in Rusia", a spus Cearni, precizand ca acest bilant creste cu fiecare saptamana.

ONG-ul sau a iregistrat 965 de atacuri impotriva strainilor in Rusia, incepand din 2004. Acestea s-au soldat cu 1.309 raniti.

"Si numarul de atacuri rasiste a crescut (de al an la an - n.red.), trecand de la 69 in 2004, la 256 anul acesta",
potrivit expertului.

"Crimele xenofobe devin din ce in ce mai crude, majoritatea victimelor pierzandu-si viata din cauza ranilor mutiple", a subliniat el.

In Rusia exista in prezent 12 organizatii nationaliste radice, printre care DPNI (Miscarea impotriva Imigratiei Ilegale) si Uniunea Slava, interzisa de autoritati.

In 4 noiembrie, un "Mars rus", cu accente neonaziste, a mobilizat circa 500 de persoane la Moscova, inainte de a fi dispersat de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.