Europeana, proiectul de biblioteca digitala al Comisiei Europene, a cedat in doar cateva de ore de la lansarea sa, dar acesta ar putea sa fie relansat la mijlocul lunii decembrie, a declarat luni pentru NewsIn Jonathan Purday, reprezentant al echipei de management al proiectului
"Acest interes masiv din partea utilizatorilor a incetinit functionarea corecta a site-ului, iar ca rezultat, unitatea de gestionare de la Haga si Comisia Europeana au luat decizia de suspendare temporara a bibliotecii digitale Europeana, pentru a preveni alte inconveniente. Acest lucru este o problema neasteptata, dar reprezinta, totodata, un semn incurajator ca cetatenii din Europa si din intreaga lume manifesta un mare interes pentru biblioteca digitala a Europei. Echipa Europeana si expertii Comisiei Europene lucreaza intensiv la proiect, pentru ca acesta sa fie online in cel mai scurt timp", a declarat pentru NewsIn Jonathan Purday.

Potrivit acestuia, site-ul, lansat joi, 20 noiembrie, a cedat din cauza interesului masiv din partea utilizatorilor. Cele trei servere care asigurau stabilitatea site-ului nu au putut face fata traficului de aproximativ 10 de milioane de hit-uri pe ora (3.000 utilizatori concomitent). Ca rezultat, initial site-ul a cedat pentru perioade de cateva minute pe o ora, devenind apoi foarte lent pe parcursul zilei. Dupa ce traficul a ajuns la 13 de milioane de hit-uri pe ora (4.000 utilizatori concomitent), serverele au cedat definitiv. Traficul cel mai mare a venit din Germania, Franta, Spania, Italia si Olanda. Statele Unite au generat de asemenea peste 4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.