Informatiile despre reprimarea sangeroasa a manifestatiilor din Andijan par sa respecte un tipar al manipularii prin presa, asa cum a fost cazul Timisoarei in evenimentele din 1989, din Romania, comenteaza "The Guardian" in editia electronica de ieri.

In Franta si, probabil, si Marea Britanie cuvantul "Timisoara" a devenit sinonim cu manipularea prin presa. Un masacru a fost raportat in acest oras in 1989, declansand o serie de evenimente care au condus la rasturnarea de la putere a regimului lui Nicolae Ceausescu.

Primele informatii anuntau "3.000-4.000 de morti", iar numarul presupuselor victime a ajuns rapid la "12.000-70.000". Doar dupa schimbarea regimului s-a aflat ca in ciocnirile din Timisoara au fost ucise mai putin de 200 de persoane. Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul altor pretinse masacre semnalate in ultimii ani, scrie "The Guardian".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.