Doi romi si-au pierdut viata, iar doi dintre copiii lor au fost raniti in noaptea de marti spre miercuri, in Ungaria, intr-un atac cu grenade care ar putea fi o reglare de conturi fara caracter rasist, a anuntat astazi politia departamentului Baranya, din sudul tarii, relateaza NewsIn

Victimele sunt de origine roma, dar "rasismul ca motiv al crimei poate fi respins potrivit primelor elemente scoase la iveala de ancheta", a spus un purtator de cuvant al politiei, Peter Zsobrak. Acesta a adaugat ca "este vorba, probabil, de o reglare de conturi" si ca tatal era "cunoscut de politie".

Surprins de explicatiile rapide ale politiei, mediatorul, ales de Parlamentul ungar, responsabil pentru minoritatile etnice si nationale, Erno Kallai, a convocat astazi liderii politici romi si personalitatile publice ungare pentru a "analiza situatia" si pentru a adopta "o pozitie comuna". El i-a cerut informatii si responsabilului national al politiei in acest dosar.

"Este inacceptabil si contrar regulilor privind anchetele sa respinga din start motivul rasist intr-o astfel de crima, cu o astfel de agresivitate", a declarat Kallai, citat de agentia ungara de presa MTI.

"Autorii au aruncat, foarte probabil, o grenada prin geamul casei, la Pecs, iar in urma exploziei, proprietarii si-au pierdut viata", au declarat autoritatile.

"Atacul impotriva politiei a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, parintii au murit imediat, iar cei doi copii, de trei, respectiv cinci ani, au fost internati. Copiii au numai rani usoare, dar sunt in stare de soc", a precizat politia, adaugand ca al treilea copil al cuplului, mai mare, a putut sa alerteze politia.

Autoritatile au creat o unitate speciala pentru aceasta ancheta.

In data de trei noiembrie, doi romi au murit intr-un atac cu arme de foc si cocteiluri molotov aruncate in locuinta lor din Nagycsecs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.