Biletele pentru ceremonia de investire a lui Barack Obama au ajuns la 40.000 de dolari, a declarat senatoarea democrata de California Dianne Feinstein, care vrea sanctionarea vanzarii si contrafacerii acestor bilete, care in mod normal sunt distribuite gratuit, relateaza presa internationala.

Ceremonia va avea loc pe 20 ianuarie, la Capitoliu.

Biletele sunt distribuite de membrii Congresului gratuit. Tinand cont de faptul ca vor fi distribuite circa 240.000 de bilete, senatoarea vrea sa se asigure ca ele nu-si vor schimba destinatia.

"Investitura presedintelui Statelor Unite este unul dintre cele mai importante ritualuri ale democratiei noastre", a declarat Feinstein, luni, in fata colegilor sai senatori, adaugand ca biletele nu ar trebui vandute ca cele pentru un meci de fotbal.

Senatoarea recomanda o pedeapsa maxima de 100.000 de dolari si un an de inchisoare.

Sub presiunea Congresului, site-urile eBay si StubHub au interzis deja vanzarea de bilete pentru ceremonia din 20 ianuarie.

Potrivit unor estimari, peste un milion de persoane sunt asteptate la Washington cu ocazia investirii noului presedinte al SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.