Zeci de manifestanti de extrema-dreapta au intrat in conflict cu politia intr-un oras din nordul Cehiei, unde intentionau sa atace comunitatea de romi, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Ciocnirile s-au soldat cu cel putin 14 raniti - sapte manifestanti si sapte politisti, potrivit agentiei CTK.

Circa 500 de manifestanti din Partidul Muncitorilor, DS, de extrema-dreapta, s-au strans luni seara in centrul orasului Litvinov. Dupa discursuri ostile romilor si guvernului, ei au intrat in conflict cu cei circa 1.000 de politisti care incercau sa-i impiedice sa se duca in cartierul de romi Janov.

Fortele de ordine au folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene, in timp ce manifestantii aruncau cu pietre si bombe incendiare. 15 manifestanti au fost arestati.

Manifestatia a avut loc cu ocazia marcarii raidurilor naziste din 1939 asupra universitatilor si manifestatiei studentilor din 1989 care a dus la revolutia de catifea, ce a pus capat comunismului.

Un fotoreporter Reuters a vazut mai multi politisti raniti, dintre care unul la cap. Televiziunea ceha a afirmat ca doi jurnalisti au fost de asemenea raniti.

La inceputul anului, ministrul de interne a calificat Partidul Muncitorilor drept extremist, iar guvernul incearca sa-l dezmembreze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.