Ucraina spera sa fie invitata "cat mai rapid" sa se alature NATO si este decisa sa lupte "pana la ultimul cartus" pentru a reusi, a declarat vineri, la Bucuresti, ministrul adjunct de externe, Konstantin Ieliseiev, intr-un interviu pentru AFP.
"Decizia strategica a fost luata la summitul de la Bucuresti din aprilie si speram ca invitatia va fi lansata cat mai rapid", a spus el, la o zi de la o reuniune a ministrilor apararii din NATO si Ucraina, la Tallinn.

Daca invitatia nu va fi totusi formulata la reuniunea ministrilor de externe din NATO din decembrie, de la Bruxelles, asa cum spera Kievul, "nu vom fi descurajati si vom continua sa lucram", a daugat el.

"Vom lupta pana la ultimul cartus", a asigurat ministrul, reamintind ca aderarea la NATO este "pricipalul obiectiv al politicii externe" a tarii sale.

NATO este insa divizat in privinta acordarii statutului oficial de candidat la NATO pentru Ucraina si Georgia, din cauza opozitiei Moscovei. Parisul si Berlinul spun ca razboiul ruso-georgian din august nu a facut altceva decat sa confirme riscurile unei astfel de invitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.