Toti cei 4.000 de militari britanici desfasurati in Irak vor parasi tara pana la sfarsitul anului 2009, a declarat vineri pentru AFP consilierul irakian pentru securitate nationala Mowaffak al-Rubaie, potrivit NewsIn.
"La sfarsitul anului 2009, nu va mai exista niciun soldat britanic in Irak, iar pana la jumatatea anului viitor, va exista o reducere spectaculoasa, considerabila a numarului de soldati britanici", a declarat consilierul, care este si negociatorul-sef pentru retragerea trupelor coalitiei.

El a dezvaluit ca negocierile cu autoritatile britanice au inceput in urma cu doua saptamani si "progreseaza in mod satisfacator".

In replica, Ministerul britanic al Apararii a reafirmat vineri ca nu exista niciun calendar pentru retragerea contingentului britanic din Irak.

"Nu avem pentru moment un calendar", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

"Facem progrese, am facut progrese la Basra", oras din sudul Irakului in apropierea caruia sunt stationate trupele britanice. "Si suntem pe calea cea buna pentru schimbarea fundamentala de misiune anuntata de premier pentru 2009", a continuat purtatorul de cuvant, precizand ca un calendar este totusi in afara discutiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.