Fosta candidata la vicepresedintie, Sarah Palin, a stralucit joi la reuniunea guvernatorilor republicani, de la Miami, dupa infrangerea suferita in alegerile din 4 noiembrie, relateaza Reuters.

Ea le-a cerut colegilor sai sa dea un exemplu de optimism si de competenta fiscala pentru a reconstrui partidul. "In prezent suntem partidul minoritar, dar sa nu devenim partidul negativ", le-a spus guvernatoarea de Alaska donatorilor partidului si colegilor sai, la reuniunea Asociatiei guvernatorilor republicani, din Miami.

Palin, putin cunoscuta in afara Alsakai inainte sa fie desemnata candidata la vicepresedintie de John McCain, a fost, in mod clar, vedeta reuniunii. Ea a fost aplaudata in doua randuri de audienta si a luat cuvantul intr-o conferinta de presa alaturi de alti guvernatori considerati stele in ascensiune. "Va pot asigura ca abia incepe", a declarat guvernatorul de Texas Rick Perry, prezentand-o pe Palin.

La scrutinul din 4 noiembrie, republicanii au pierdut presedintia in fata democratului Barack Obama si mai multe locuri in cele doua camere ale Congresului. In aceasta situatie, guvernatorii republicani, care vor conduce 21 de state incepand din ianuarie, vor trebui sa scoata partidul din aceasta situatie.

Palin a energizat campania lui McCain dupa Conventia partidului din luna septembrie, cand i-a criticat vehement pe rivalii sai democrati. Ea a atras baza conservatoare a electoratului, dar criticii au spus ulterior ca lipsa sa de experienta dauneaza campaniei lui McCain. Senatorul de Arizona a negat insa aceste acuzatii.

Guvernatorii au incercat sa se distanteze de liderii republicani de la Washington, in timp ce au trasat strategii pentru reconstruirea partidului si pentru a trimite si mai multi republicani la Washington. Fara a da nume, ei au acuzat lideri ai partidului ca au tradat valorile formatiunii prin acumularea de datorii importante si salvarea unor companii ale caror activitati au antrenat criza financiara actuala.

Spre deosebire de Congres, statele americane trebuie sa isi echilibreze bugetele, ceea ce ii obliga de multe ori pe guvernatori sa ajunga la compromisuri cu reprezentanti ai ambelor partide. "Nu permitem ca problemele partizane sa ne impiedice sa facem ce este mai bine pentru statele noastre", a subliniat Palin.

Guvernatorul de Minnesota, Tim Pawlenty, luat in calcul pentru a fi nominalizat candidat republican la vicepresedintie, a fost de acord ca este nevoie de optimism si competenta. "Oamenii vor in general lideri optimisti. Nu vor sa urmeze persoane capricioase", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.