De ani de zile albininosii din Tanzania traiesc zilnic cu teama ca vor fi "vanati" pentru ritualuri de vrajitorie.

Potrivit unei investigatii facute de reporterii BBC, din luna martie si pana acum, cel putin 27 de personae care sufera de albinism au fost ucise, inclusiv un bebelus in varsta de sapte luni.

Albinosii sunt atacati de asa numitii vraci care cred ca potiunile facute din picioarele, mainile, parul si sangele unui albinos te pot imbogatii.

In urma presiunilor facute asupra politiei de catre presedintele tanzanian, Jakaya Kilwete, peste 170 de astfel de vraci au fost arestati, dar atacurile nu au incetat, albinosii traind si acum cu teama.

Ancheta BBC mai releva faptul ca multi politisti sunt mituiti pentru "a inchide ochii" cand se intampla astfel de crime.

A vrut sa-si vanda sotia pentru 3.000 de dolari

Un caz recent, care releva faptul ca atacurile la adresa albinosilor continua, a fost descoperit zilele trecute in regiunea Rukwa, unde un pescar a incercat sa-si vanda sotia, care sufera de albinism, contra sumei de 3.000 de dolari. Cumparatorii, doi oameni de afaceri din Congo, au reusit sa fuga inapoi in tara de origine, inainte de a fi arestati.

Isunto Damian Mantage, comandantul poitiei din Rukwa, a declarat ca a cerut ajutorul interpolului pentru a da de urma celor doi barbati.

Acesta este un caz fericit pentru ca femeia, care nu avea nicio idee despre planurile sotului ei, a fost salvata la timp, in comparatie cu zecile de cazuri in care astfel de persoane au fost ucise pentru organele lor.

Albinismul
afecteaza unul din 20.000 de oameni din intreaga lume, dar in Tanzania se afla cele mai multe cazuri. Asociatia Albinosilor din Tanzania declara ca desi in acest moment sunt inregistrati doar 4.000 de albinosi, in aceasta regiune traiesc aproximativ 173.000 de astfel de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.