Austriacul Josef Fritzl, in varsta de 73 de ani, care si-a sechestrat fiica timp de 24 de ani in pivinta casei, a fost inculpat si pentru moartea unuia dintre copiii pe care i-a avut cu ea, ceea ce inseamna ca risca inchisoare pe viata, informeaza NewsIn.

Potrivit actului de acuzare dat publicitatii astazi, Parchetul il considera vinovat pentru moartea unui bebelus in 1996, pentru ca "desi era constient ca viata sugarului este in pericol, a neglijat sa recurga la ajutor".
Fritzl a recunoscut in timpul interogatoriilor ca a ars in soba casei corpul copilului, nascut in pivnita in acelasi timp cu un geaman care a supravietuit. El a negat insa ca a refuzat sa solicite asistenta medicala pentru copilul bolnav, afirmand ca acesta s-a nascut mort.

In total, in urma violurilor, fiica lui Fritzl, Elisabeth, a nascut in pivnita sapte copii, dintre care trei au ramas sechestrati impreuna cu ea, iar ceilalti au fost crescuti de Fritzl si sotia sa.

Scandalul a iesit la lumina cand fiica cea mare a lui Elisabeth, in varsta de 19 ani, a fost spitalizata in stare de inconsienta si suferind de o boala misterioasa.

Josef Fritzl este acuzat, pe langa crima, de sclavie, viol, sechestrare si incest, insa aceste ultime capete de acuzare sunt pasibile de maxim 15 ani de inchisoare in Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.