"Ar fi o onoare sa il ajut si sa il sustin pe noul nostru presedinte si noua administratie", a declarat ea intr-un interviu acordat CNN. Palin ar fi dispusa sa colaboreze cu noua administratie democrata in special pentru "independenta energetica, securitatea energetica de care este nevoie pentru tara".

Palin a revenit asupra criticilor dure pe care le-a formulat la adresa lui Obama in timpul campaniei, cand l-a acuzat ca este prieten cu teroristii. Ea s-a declarat in continuare ingrijorata de relatiile dintre Obama si Bill Ayers, un fost activist de extrema stanga a carui grupare a fost la originea unui val de atentate cu bomba desfasurate la Washington in anii '60. "Cred in continuare ca este bine sa vorbim despre acest lucru. Totusi campania s-a incheiat. Acest capitol este inchis. Este timpul sa mergem inainte", a spus ea, precizand ca nu regreta comentariile facute.

Guvernatoarea de Alaska a fost intrebata despre calitatile lui Obama pentru a fi comandant suprem al armatei, in cadrul careia serveste in prezent fiul ei, in Irak. Vietile soldatilor americani, "cea a fiului (sau - n.red.), sunt in mainile sale", a afirmat Palin. "Si am incredere ca noua administratie va avea grija de binele Americii, al celor care poarta uniforma si care ne apara, pe noi si libertatile noastre", a adaugat ea.

Din punctul sau de vedere, Obama "nu trebuie sa tina cont de apartenenta politica, ci sa aiba grija sa isi formeze guvernul din cei mai buni" oameni, a subliniat ea.

In marja unei reuniuni a guvernatorilor democrati organizata miercuri la Miami, fosta candidata s-a declarat "foarte optimista" si a apreciat ca acesta este "un moment istoric pentru tara". "Americani, ne vom uni, democrati si republicani, pentru a lucra impreuna cu presedintele pentru progresul tarii", a adaugat ea.