Directorul CIA si directorul national pentru informatii se asteapta sa fie inlocuiti din functii in conditiile in care alegerile prezidentiale au fost castigate de Barack Obama, care va fi investit la 20 ianuarie, potrivit editiei de miercuri a cotidianului Washington Post, relateaza NewsIn.

Mai multi oficiali democrati se opun ca directorul national pentru informatii, Mike Connell, si directorul CIA, Michael Hayden, sa isi pastreze functiile, potrivit cotidianului, care a citat responsabili de rang inalt din serviciile de informatii, care au ramas sub acoperirea anonimatului.

Motivul este ca cei doi au sustinut politicile controversate ale administratiei George W. Bush, cum ar fi tehnicile de interogare dure a persoanelor suspectate de terorism sau politica interceptarii convorbirilor telefonice. Un democrat care are un mandat in comisia de informatii din Senat, potrivit cotidianului, a spus ca exista un "consens" in tabara democrata pe aceasta tema.

Printre numele care circula pentru preluarea functiilor figureaza mai ales cel al senatorului republican Chuch Hagel sau John Brennan, fost responsabil CIA care conduce echipa de tranzitie a lui Obama in ceea ce priveste serviciilor de informatii. Potrivit Washington Post, Mike McConnell si Michael Hayden ar dori sa sa ramana totusi in functiile pe care le ocupa.

Mike McConnell, fost amiral, a preluat functia de conducere a comunitatii de informatii in februarie 2007. El este al doilea oficial cu aceasta functie, infiintata dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.
Michael Hayden conduce CIA din 2006. El i-a urmat in functie lui George Tenet, numit in timpul administratiei democrate a fostului presedinte Bill Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.