Premeirul rus Vladimir Putin a aprobat miercuri propunerea de prelungire a duratei mandatului prezidential in Rusia si a notat ca este "prematur" sa se spuna cine ar beneficia de o astfel de masura, sugerand astfel ca nu exclude nimic in ceea ce il priveste, relateaza AFP

"Sustin propunerea presedintelui Medvedev", de prelungire a duratei mandatului de la patru la sase ani, a spus Putin.

"Este prematur sa spunem cine si cand s-ar putea prezenta pentru un viitor mandat", a adaugat el.

Duma de Stat din Rusia ar putea adopta de vineri, in trei lecturi consecutive, proiectul de lege pentru prelungirea duratei mandatului prezidential, a anuntat miercuri un parlamentar rus.

"Vom propune examinarea proiectului de lege in trei lecturi odata", a spus seful comisiei pentru legea constitutionala, Vladimir Pliguine, citat de RIA Novosti.

Se intampla foarte rar ca Parlamentul rus sa aprobe un proiect de lege in trei lecturi in aceeasi zi.

Presedintele Dmitri Medvedev a propus la 5 noiembrie prelungirea duratei mandatului prezidential de la patru la sase ani si a trimis proiectul de lege in Duma de Stat marti.

El a relansat astfel zvonurile legate de intentiile puterii, mai ales legate de Vladimir Putin.

Prelungind durata mandatului prezidential, echipa la putere incearca mai ales sa consolideze stabilitatea politica din Rusia, spun unii analisti, dar altii o vad ca pe o manevra pentru a se permite revenirea lui Putin la putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.