Cel mai citit roman al lui Salman Rushdie, "Copiii din miez de noapte", va fi ecranizat, cel mai probabil, in 2010, noteaza cotidianul britanic The Guardian.

Scenariul, inspirat de alegoria despre fondarea Indiei moderne, va fi scris de Rushdie, impreuna cu Deepa Metha, care va semna si regia.

Filmarile propriu-zise nu vor incepe mai devreme de anul 2010, pentru ca Metha lucreaza, in prezent, la un alt proiect, "Exclusion", care urmeaza sa fie produs in 2009. Deepa Metha este cunoscuta pentru trilogia "Earth" (1996), "Fire" (1998) si "Water" (2005), cu ultimul titlu nominalizat la Oscar. Filmele sale focuseaza realitati dificile ale Indiei moderne, motiv pentru care a avut parte, ca si Salman Rushdie, de o oarecare intoleranta.

"Copiii din miez de noapte" a fost publicat in 1981 si a fost selectat de doua ori pentru a primi prestigiosul Booker's Prize. Criticii considera ca romanul lui Rushdie este una dintre cele mai valoroase productii literare ale celei de-a doua jumatati de secol XX.

"Povestea" din acest roman incepe cu nasterea lui Saleem Sinai, la miezul noptii, pe data de 15 august 1947, care coincide cu momentul in care India isi capata independenta. Saleem descopera ca poseda calitati speciale, identificate si la alte persoane care s-au nascut la aceeasi ora cu el, si ajunge sa se considere un fel de incarnare a natiunii indiene. Naratiunea, un amestec de fapte istorice reale si imagini fantastice, a dus la compararea sa cu opera altui maestru al realismului magic, Gabriel Garcia Marquez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.