Insurgentii irakieni si sustinatorii lor au difuzat pe site-uri Internet sfaturi destinate recrutilor, explicandu-le cum pot deveni tragatori de elita si cum pot provoca pagube majore, relateaza ABC News. Pentagonul i-a informat pe comandantii din Irak despre noua tactica adoptata de insurgenti. Informatiile de pe aceste site-uri incurajeaza insurectia si ii incita pe viitorii tragatori de elita sa-i vizeze pe comandantii, pe ofiterii si pe pilotii americani si ai coalitiei.

Un document militar difuzat personalului american din Irak avertizeaza ca ofiterii si pilotii sunt citati ca tinte pe site-urile Internet, care argumenteaza ca inlocuirea lor "poate dura intre doi si patru ani si ar costa peste 500.000 de dolari pentru a fi formati la faimosul West Point". De asemenea, tragatorii de elita sunt indrumati sa atace membrii fortelor speciale, deoarece acestia "sunt foarte prosti, sufera de complexul Rambo, crezand ca sunt cei mai buni din lume". "Nu fiti aroganti ca ei", sfatuiesc site-urile insurgentilor.

Unul din site-uri propune un exercitiu de antrenament interactiv intitulat "Pe cine ar trebui sa vizati?". "Daca n-ati avea decat un glont, pe cine ar trebui sa ucideti?", e intrebarea exercitiului, ce propune mai multe optiuni, iar raspunsul bun primeste calificativul "corect". Mai mult, "invataceii" sunt indrumati cum sa aleaga cea mai vulnerabila tinta si unde sa se ascunda in asteparea victimei. Teroristii sunt sfatuiti si cum sa dispara din zona dupa comiterea unui atac fara sa fie depistati sau prinsi. Oficialitatile americane s-au declarat ingrijorate de aceasta schimbare de tactica a rebelilor irakieni.

Miting de solidaritate cu jurnalistii romani rapiti

O noua manifestare e organizata azi in Capitala, in semn de solidaritate cu ziaristii rapiti in Irak. Mitingul va avea loc in Piata Universitatii (langa fantana din fata Universitatii de Arhitectura), intre orele 11.00 - 12.30. Adunarea se va desfasura in tacere, fara a se striga lozinci si fara statii de amplificare. Actiunea e sustinuta de mai multe organizatii civice. Reamintim ca trei ziaristi romani au fost rapiti impreuna cu ghidul lor in Bagdad, in urma cu 53 de zile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.