Inca un militar american, condamnat in scandalul abuzurilor de la Abu Ghraib. Specialistul in rezerva Sabrina Harman a primit, marti, o pedeapsa de sase luni de inchisoare pentru implicarea ei in acest caz. Harman a fost gasita vinovata la sase din cele sapte capete de acuzare. Tinand cont de timpul petrecut deja dupa gratii, ea va mai ramane inchisa inca patru luni.

In timpul procesului, Sabrina Harman si-a cerut scuze, cu lacrimi in ochi, pentru faptele sale: "Ca soldat si ofiter al Politiei Militare, am esuat in a-mi indeplini misiunea de a proteja si apara acel popor. Am dezamagit nu doar populatia irakiana, ci si pe soldatii americani", a afirmat ea.

Pentru acuzatiile ce i se aduc, Sabrina Harman ar fi putut primi o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare. Ea a fost ajutata la audieri de marturiile favorabile a doi fosti detinuti din Abu Ghraib, care au numit-o "o femeie blanda, care ii trata uman".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.