Prima Doamna Laura Bush i-a impartasit succesoarei sale in acest rol, Michelle Obama, cateva sfaturi pentru a rezista la Casa Alba, in special cu doua fiice de varste mici, si i-a aratat resedinta in care urmeaza sa se instaleze familia noului presedinte, relateaza NewsIn.

La mai putin de o saptamana de la victoria istorica a lui Barack Obama la alegerile prezidentiale, Obama a facut luni o vizita la Casa Alba. Dupa ce s-au salutat, si-au strans mainile si s-au imbratisat la intrarea in cladire, cele doua cupluri au inspectat pe scurt Casa Alba, apoi s-au despartit, femeile urmandu-si propriul program. Obama si Bush s-au dus in Biroul Oval, presedintele proaspat ales descriind ulterior centrul puterii americane drept "un birou foarte dragut".

"Este intr-o oarecare masura o zi importanta",
a declarat purtatorul de cuvant al lui Obama, Robert Gibbs, care s-a deplasat de la Chicago la Washington pentru aceasta ocazie. "Nu stiu insa daca as putea spune (despre Obama - n.red.) ca a fost coplesit" de vizita, a adaugat el.

In timp ce sotii lor s-au retras in Biroul Oval, Laura Bush i-a oferit lui Michelle Obama un tur al resedintei familiei prezidentiale, la etajele al doilea si al treilea ale cladirii. Au vizitat toate camerele, a declarat purtatoarea de cuvant a Laurei Bush, Sally McDonough. Potrivit ei, cele doua, care s-au intalnit pentru prima oara, au petrecut mai mult timp in camerele care le vor fi probabil date celor doua fiice ale presedintelui, Malia si Sasha, in varsta de 10, respectiv sapte ani. "Au vorbit despre copii si despre schimbarile de decor pe care le poate face Prima Doamna in resedinta privata", a spus purtatoarea de cuvant.

Cele doua au discutat si despre cel mai bun mod de a-si creste copiii la Casa Alba, in centrul atentiei unei intregi natiuni. Gemenele Bush, Jenna si Barbara, si-au petrecut mare parte din anii adolescentei la Casa Alba. Desi parintii lor au incercat sa se asigure ca ele vor fi tinute departe de presa, gemenele au ajuns de cateva ori in ziare, de exemplu consumand alcool inainte de a deveni majore.

"Cred ca doamna Bush ii da niste sfaturi foarte bune despre asta si despre cum se poate simti ca acasa aici, la Casa Alba, cum se poate bucura de tot ceea ce ofera Washingtonul si cum isi poate creste copiii aici", a mai spus purtatoarea de cuvant.

Purtatorul de cuvant al lui Obama a spus ca si presedintelui ales i s-au aratat principalele atractii ale Casei Albe. Bush l-a condus pe Obama in camera Lincoln, i-a aratat biroul privat al presedintelui si sala de sport.

Intrebat daca intalnirea a fost tensionata, in special pentru ca Obama a criticat constant "politicile esuate ale lui George W. Bush" in timpul campaniei, Gibbs a spus ca atmosfera a fost cordiala si placuta. "Nu cred ca Obama a incercat replica aceasta ca sa vada ce reactie va provoca", a adaugat el razand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.