Il plac, il iubesc, dar talentatii umoristi si caricaturisti americani vor trebui sa se puna pe treaba si sa-l ia peste picior pe presedintele ales Barack Obama, comenteaza NewsIn.
Caricaturistul Ted Rall spune ca este nerabdator sa uite de actualul presedinte republican George W. Bush. "Este atat de usor sa razi de el, este ceva la nivel de gradinita", subliniaza Rall. "Sa te ocupi de Obama va fi mult mai amuzant", crede el.

Umorul politic trece printr-o perioada infloritoare in SUA, unde talk-show-ul vedeta `Saturday Night Live` de pe NBC bate recordurile de audienta si chiar a devenit o sursa de informatii.

Majoritatea umoristilor sunt democrati convinsi si tintele lor preferate sunt republicanii, mai ales Sarah Palin, candidata fara succes la vicepresedintie din partea republicanilor. Acum, au inceput sa-l studieze pe Obama.

"Este distant si strict, va fi fascinant", spune umoristul, care isi proclama cu mandrie convingerile liberale.
Roseanne Barr crede ca presedintia Obama va fi o sursa importanta de inspiratie si "va ridica nivelul intelectual al glumelor".

Dezbaterea umoristilor a avut loc in deschiderea Festivalului de comedie din New York, oferind o avanpremiera a ceea ce il va astepta pe presedintele ales. Pana atunci, umoristii prezenti par retinuti, refuzand sa glumeasca pe seama victoriei in care toti au sperat.

Insa cotidianul satiric The Onion a trecut deja la "umorul Obama". In cele mai recent numar a publicat un articol intitulat "Un negru va avea cea mai grea slujba din America". "Un afroamerican numit Barack Obama, in varsta de 47 de ani, a primit cea mai grea slujba marti, cand a fost ales presedinte al SUA. Printre misiunile pe care le are de indeplinit, acest negru va trebui sa petreaca patru pana la opt ore pe zi curatind mizeria lasata de altii".

Umorista Lizz Winstead este sigura de un lucru - glumele vor merge drept la tinta. "Totul se va invarti in jurul puterii, cum o va exercita. Va gafa? Va fi egocentric?". "Fireste, asa se intampla mereu", raspunde Rall.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.