Decizie istorica in Kuweit. Parlamentul a aprobat, luni, un amendament la legea electorala, care le asigura femeilor dreptul la vot si le ofera posibilitatea de a candida la functii politice. Modificarea a fost votata de 35 de parlamentari, in vreme ce 23 au respins-o, iar unul s-a abtinut. Este pentru prima data in istorie cand femeile din Kuweit au dreptul, legal, de a vota.

Ele isi vor putea exprima pentru prima data preferintele electorale, in cadrul scrutinului parlamentar din acest an.

Aprobarea amendamentului a fost primita cu entuziasm atat de populatie, cat si de clasa politica. "Le felicit pe femeile din Kuweit pentru obtinerea drepturilor lor politice", a afirmat premierul tarii, seicul Sabah al Ahmad al Sabah. Cunoscut pentru viziunile sale progresiste, seicul Jabir al Ahmad a dat, inca din 1999, un decret care le asigura femeilor drepturi politice depline. Modificarea legii electorale era insa necesara pentru permanentizarea acestei stari de fapt.

Proiectul de amendament a fost inaintat Parlamentului cu mult timp in urma, insa a fost blocat pana acum de deputatii tribali si islamistii radicali. Ei contesta vehement documentul, pe motiv ca incalca legea musulmana, care le interzice femeilor sa ocupe functii de conducere.