Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a felicitat pe Barack Obama pentru victoria sa "istorica", exprimandu-si dorinta de a stabili "noi relatii" cu Statele Unite si de a relansa "o agenda bilaterala constructiva" in beneficiul celor doua popoare, relateaza NewsIn.

"In aceasta zi de speranta pentru americani, presedintele Hugo Chavez, in numele poporului venezuelean, felicita poporul american si pe presedintele ales Barack Obama pentru marea sa victorie", a declarat Ministerul venezuelean de Externe, intr-un comunicat.

Presedintele, care l-a expulzat pe ambasadorul american de la Caracas la jumatatea lunii septembrie si a mentinut relatii tensionate cu presedintele in exercitiu George W. Bush, isi exprima convingerea ca aceasta "alegerea istorica a unei persoane de culoare" marcheaza debutul "de noi relatii" cu Washingtonul.

"Suntem convinsi ca a venit momentul pentru noi relatii intre tara noastra si statele din regiune, pe baza repectarii suveranitatii, egalitatii si a unei veritabile cooperari",
potrivit sursei citate.

Guvernul venezuelean isi afirma "vointa si hotararea de a construi, pe baza respectarii absolute a suveranitatii, o agenda bilaterala constructiva in beneficiul popoarelor venezuelean si american", conchide Ministerul venezuelean de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.