O imensa bucurie i-a cuprins marti seara pe miile de simpatizanti ai lui Barack Obama care s-au adunat intr-un parc din Chicago, pe masura ce au fost anuntate rezultate favorabile celui care ar putea deveni primul presedinte de culoare din istoria Statelor Unite, relateaza AFP.

In timp ce ecrane uriase preluau transmisiile canalului CNN, victoriile succesive ale senatorului de Illinois in Pennsylvania si in Ohio, doua state considerate capitale in cucerirea Casei Albe, au fost intampinate cu puternice aclamatii, relateaza NewsIn.

Obama si-a convocat sustinatorii in Grand Park, pe malul lacului Michigan, pentru ceea ce ei spera ca va fi primul sau discurs in calitate de presedinte ales. Cele 65.000 de bilete pentru acest eveniment s-au epuizat rapid.

Confruntata cu afluenta a mii de persoane fara bilete, politia a indreptat multimea catre o zona mai indepartata de scena. Autoritatile din Chicago, fieful electoral al lui Obama, se asteapta ca pana la un milion de persoane sa vina sa sarbatoreasca victoria senatorului de Illinois.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.