In paralel cu scrutinul ce ii va avea ca protagonisti pe John McCain si Barack Obama, americanii ar putea vota si cel mai bun presedinte portretizat in filme, intre nominalizati fiind Abraham Lincoln, Richard Nixon si actualul sef de la Casa Alba, George W. Bush, a anuntat cotidianul The Telegraph.

George W. Bush este "nominalizat" pentru portretul sau din filmul "W.", regizat de Oliver Stone. Interpretat de Josh Brolin, seful de la Casa Alba este prezentat foarte convingator prin accentul texan si prin binecunoscutele sale replici din categoria gafelor si a umorului involuntar, asa-zisele Bush-isme.

La concurenta cu Bush este Abraham Lincoln, interpretat de Henry Fonda, acum aproape 60 de ani, in filmul "The Young Mr. Lincoln". Potrivit The Telegraph, productia reda fidel onestitatea, integritatea si forta Marelui Eliberator.

Un alt film in regia lui Oliver Stone, "Nixon", il aduce pe lista "nominalizatilor" pe Richard Nixon, interpretat de Anthony Hopkins. Pelicula prezinta in detaliu aspecte din viata unuia dintre cei mai putin carismatici presesedinti ai SUA, lucru care ajuta publicul sa-l cunoasca mai bine pe Nixon si chiar sa-l simpatizeze.
Pe lista nominalizarilor se afla si presedinti fictivi ai Statelor Unite, inclusi in scenarii pentru a sugera, mai mult sau mai putin metaforic, anumite cutume sau politici ale liderilor de la Casa Alba. Un exemplu este presedintele din filmul "Dave", comedia in care cel mai puternic om al planetei este confundat cu un american de rand, iar acesta din urma ajunge sa conduca SUA mai bine decat "originalul". Un alt presedinte interesant este cel jucat de Jack Nicholson in "Mars Attacks", in care liderul de la Casa Alba este fortat sa ingenuncheze in fata extraterestrilor razboinici, in timp ce, in "The Simpson Movie", cinefilii au avut parte de un presedinte american animat, pe nume...Arnold Schwarzenegger, actualul guvernator de California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.