Miercuri, Abbas va discuta cu omologul sau ungar, Laszlo Solyom, a anuntat Presedintia intr-un comunicat. Cei doi urmau sa discute despre situatia din Orientul Mijlociu si despre relatiile bilaterale.

Abbas are programata si o intalnire cu ministrul de externe Kinga Göncz.

In cadrul vizitei sale in Cisiordania in martie, Solyom subliniase ca Ungaria vrea sa participe la procesul de pace, sprijinind organizatiile neguvernamentale.

Abbas a sosit in Ungaria dupa o vizita de doua zile la Bucuresti, la invitatia presedintelui Traian Basescu. Presedintele Autoritatii Palestiniene a avut cuvinte de apreciere pentru "bunele relatii cu Bucurestiul", care dateaza din perioada comunista, cand Romania a fost "printre primele care au recunoscut statul palestinian". El si-a exprimat dorinta ca Romania sa contribuie la avansarea procesului de pace in Orientul Mijlociu.

La randul sau, presedintele Basescu a precizat ca Romania nu doreste sa se amestece "in procesul de pace in curs de desfasurare", dar si-a declarat disponibilitatea de a participa, daca i se va solicita acest lucru.