Candidatul democrat, Barack Obama, a inregistrat prima victorie intr-o localitate unde scrutinul s-a incheiat deja.
Alegerile s-au incheiat deja in Dixville, o micuta localitate din statul New Hampshire, cu doar 21 de alegatori, din care 15 au votat pentru Barack Obama. Rezultatul marcheaza si prima victorie a democratilor in aceasta localitate, din 1968 si pana astazi.

Lupta insa este abia la inceput. Pana acum au votat anticipat sau prin corespondenta doar 24 din cele peste 153 de milioane de americani inscrisi pe listele electorale, informeaza Realitatea.

In acest moment sunt deschise cele mai multe sectii de votare de pe coasta de est, iar in orele urmatoare se vor deschide treptat si sectiile din statele centrale si cele de pe coasta de vest.

Ultimii care vor vota vor fi americanii din Alaska si Hawaii, unde sectiile se vor deschide la ora 18:00, respectiv, ora 19:00, ora Romaniei. Primele rezultate ale scrutinului ar putea fi anuntate de marile televiziuni americane dupa miezul noptii, pe baza sondajelor efectuate la iesirea de la urne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.