Apropiatii presedintelui Medvedev doresc accelerarea reformelor, in timp ce sustinatorii premierului Putin vor o interventie mai mare a statului in economie.

Tensiunile aparute in timpul razboiului din Georgia intre clanurile rivale apropiate de puterea de la Moscova sunt amplificate de criza financiara mondiala.

Presedintele Medvedev si premierul Putin cauta separat solutii la criza financiara Foto: epa
Kremlinul trebuie sa ia o decizie cu privire la modul de a reactiona in conditiile crizei financiare - fie prin consolidarea controlului asupra economiei si sectorului public, fie prin folosirea lor ca un catalizator pentru adoptarea de reforme.

Mizele sunt importante, iar analistii se tem ca aceasta criza economica ar putea provoca o criza sociala profunda. In acest context, aripa dura de la Kremlin, formata din oameni avand un trecut legat de serviciile de securitate si relatii cu marile corporatii detinute de stat, considera ca Moscova ar trebui sa combata problemele economice prin intensificarea rolului statului. In schimb, liberalii, care se identifica cu presedintele Medvedev, doresc ca economia sa se modernizeze pentru a deveni mai competitiva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.