Candidatul democrat Barack Obama, conduce in trei state disputate (Florida, Ohio si Pennsylvania), dar diferenta se reduce, potrivit unui sondaj dat publicitatii luni de universitatea Quinnipiac, transmite NewsIn.
Obama este creditat cu un avans de 2% pana la 10% in aceste trei state considerate cruciale in cursa pentru Casa Alba. Incepand din 1960, niciun candidat nu a castigat alegerile fara a invinge in cel putin doua dintre aceste state.

Obama se bucura de 47% din intentiile de vot in Florida (sud-est), fata de 45% McCain. In Ohio, senatorul de Illinois este preferat de 50% din electorat, fata de 43% McCain, iar in Pennsylvania de 52%, fata de 42% rivalul sau republican.

Potrivit site-ului RealClearPolitics, care realizeaza o medie a sondajelor, Obama conduce in Florida la o diferenta de 2,5 puncte (48,5% din intentiile de vot, fata de 46% McCain). In Pennsylvania diferenta medie este de 7,6% (51,3% Obama, 43,7% McCain), in timp ce in Ohio, candidatul democrat conduce cu 48,3% din intentiile de vot, la o diferenta de 3,6% de rivalul sau republican (44,7%).

Un sondaj precendent realizat de Quinnipiac si dat publicitatii in 29 octombrie il credita pe Obama cu un avans mai mare in Ohio (51%, fata de 42% McCain) si in Pennsylvania (53% fata de 41%). Cei doi candidati se aflau la 12% si in Florida.

"Senatorul Obama pare sa se indrepte catre cel mai bun rezultat al unui candidat democrat in randul electoratului alb de la Jimmy Carter in 1976 si chiar de la Lyndon Johnson, in 1964", a comentat Peter Brown, vicedirector al institutului de sondaj al universitatii Quinnipiac (Connecticut).

Studiul a fost realizat in perioada 27 octombrie - 2 noiembrie, pe un esantion de 1.773 de persoane in Florida, 1.574 de persoane in Ohio si 1.493 de persoane in Pennsylvania. Marja de eroare este de plus, minus 2,5% in Pennsylvania si in Ohio si de plus, minus 2,3% in Florida.

Vreti sa luati pulsul celui mai important eveniment al anului? Instalati widgetul de mai jos (get & share) si veti putea afla in timp real rezultatele alegerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.