Proiectele privind inovarea si creativitatea, ce vor fi derulate anul viitor in cadrul Uniunii Europene (UE), vor trebui stabilite prin Programul "Tineret in actiune". Bugetul repartizat de Comisie programului pentru intervalul 2007 - 2013 se cifreaza la 885 milioane euro.

Statele membre pot propune proiecte in cadrul celor cinci axe prioritare: Tineri pentru Europa (schimburi culturale, proiecte culturale sau vizand democratia participativa, retele tematice), Serviciul european de voluntariat (actiuni voluntare non-profit si neplatite atat in interiorul, cat si in afara Uniunii Europene), Tineri in lume (cooperare cu tari partenere din vecinatatea UE si cu alte tari din lume), Sistem de sustinere a tinerilor (proiecte ale organizatiilor neguvernamentale care sprijina participarea tinerilor la viata publica, sustinerea Forumului european de tineret) si Sustinere pentru cooperarea internationala in domeniul tineretului.

Programul "Tineret in actiune" are printre obiective promovarea sportului si a unor stiluri de viata sanatoasa, combaterea violentei impotriva femeilor si dobandirea de noi abilitati si competente prin informare non-formala si informala.