Gabriel Bogdan Ionescu, tanarul roman aflat in inchisoare in Italia pentru fraude informationale, a fost admis primul, la Facultatea de Inginerie Informatica din cadrul Universitatii Politehnice din Milano, dupa examenul care a avut loc la finele saptamanii trecute.

Tanarul a primit permisiunea conducerii inchisorii sa se prezinte la examen, insotit, bineinteles, de gardieni. Gabriel, care este un geniu in ale matematicii, a rezolvat testul pentru admitere in doar o ora si 20 de minute si a obtinut 97 de puncte din cele 100 posibile, relateaza Realitatea TV.

Presa italiana il numeste pe tanarul roman , ”geniul calculatorului”. “Un roman care fura, ce stire este asta? Se schimba discursul atunci cand aflam ca romanul aflat in discutie este un geniu al informaticii. Acest roman a castigat olimpiadele de matematica si titlul de campion balcanic la informatica”, comenteaza cotidianul Italian Il Giornale.

Bogdan are 22 de ani si in acest moment este condamnat la 3 ani de inchisoare de catre un tribunal din Milano. A fost capturat in Craiova, dupa ce pe urmele lui a fost emis un mandat de arestare international. In luna iunie, dupa condamnarea tanarului, acelasi cotidian italian Il Giornale, nota: “Iata smecheria Bucurestiului: Eliberati-l este un geniu al informaticii”.

Autoritatile romane vor sa faca tot posibilul pentru a-l scoate acum din inchisoare pe Gabriel, “geniul matematicii” incarcerat. Este o misiune in care s-a implicat consulul roman de la Milano, Dinu Tiberius Mugurel. El l-a insarcinat pe avocatul Piarpaolo Livio sa sustina cauza tanarului roman, "valoros patrimoniu national", comenta cu ironie Il Giornale.

Bogdan este fiul unui inginer care lucreaza la Ministerul de Interne din Bucuresti. Tanarul a intrat anul trecut in legatura cu o banda de hoti, care se ocupa cu infractiuni de tip phishing. El a realizat pentru acesti infractori, un program software care permite golirea conturilor bancare online, pentru care a primit suma de 5000 de euro.

Infractorii au fost descoperiti in momentul in care au incercat sa sustraga din conturile Postei italiene suma de 100.000 de euro. Politistii itlaieni au data apoi si de urma celui care a creat programul de phishing. Gabriel a fost arestat si condamnat la inchisoare.

In acest moment, cea mai importanta companie de software din Italia l-a angajat pe roman, in timp ce avocatul lui a anuntat ca va depune o cerere de gratiere catre presedintele Republicii Italiene, informeaza La Repubblica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.