Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) dezbate in reuniunea sa din aceste zile decizia ilegala de caterisire a parintelui roman Boian Aleksandrovici de catre ierarhii sarbi. Episcopul sarb Iustin al Timocului vrea condamnarea publica a preotului roman de catre sinodul ortodox sarb in cadrul sedintei din 11 noiembrie.

Membrii Sfantului Sinod al BOR dezbat la Bucuresti decizia ilegala a Tribunalului bisericesc ortodox sarb de caterisire a singurului preot ortodox roman din Valea Timocului, Boian Aleksandrovici, protopop de Dacia Ripensis. Conform purta­torului de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, contactat de ZIUA, Sfantul Sinod va adopta o decizie, declarand ca asistam la "o umilire a credinciosilor ortodocsi romani din Valea Timocului"si "o prigonire"a pre­otului roman sub acuzatia ca a oficiat slujbe religioase in limba romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.