Cu doua zile inainte de alegerile din 4 noiembrie, liderii republicanilor se vor intalni la casa de vacanta din Virginia pentru a discuta despre ce trebuie facut pentru a "resuscita" partidul, care se pare ca va ramane fara glas dupa votul din noiembrie, si a impune din nou valorile conservatoare societatii americane.
Intalnirea va stabili care dintre lideri se va ocupa de sectoarele economic, social si al securitatii nationale, ce strategie vor folosi in era post-Bush, care sunt politicile pe care le vor sustine republicanii in statele in care au pierdut la o diferenta foarte mare de democrati. Votul lor in orice problema va fi anonim, informeaza un blog, in care sunt citate surse republicane.

Una dintre problemele aflate pe agenda discutiilor va fi cum sa formeze “o directie nationala politica” si un ansamblu de politici similare cu cele care au precedat anii in care SUA a fost condusa de Ronald Reagan. Aceasta strategie a fost folosita in timpul presedintelui democrat Jimmy Carter si a dus la alegerea lui Reagan mai tarziu.

“Este o realitate ca Partidul Republican este destramat si infrant, insa miscarea conservatoare nu”, a explicat sursa, sugerand ca Bush si o parte din congresmeni a tradat unele principii conservatoare, fapt care a dus la declinul partidului.

Aceasta intalnire se va tine independent de cursa pentru presedintie. “Chiar daca McCain, candidatul republicanilor la presedintie, castiga, pierde sau este remiza, noi nu facem un plan ca si cum McCain a fost infrant”. In orice caz, Palin va ocupa un loc central in discutie.

Daca senatorul de Arizona castiga, discutiile se vor centra asupra modului in care conservatorii vor proceda cu administratia pe care o au la momentul actual, avand in vedere faptul ca ei nu au tot timpul un aliat demn de incredere la Biroul oficial din Casa Alba. In acest scenariu, Palin va avea un rol fundamental. “Ea va fi vocea conservatoare de la Casa Alba”, comenteaza sursa.

Daca McCain va pierde alegerile martea viitoare, discutiile vor include tactici de lansare a unei noi generatii de lideri conservatori, in fruntea carora se va afla tot Sarah Palin.

Scopul principal al intalnirii este sa stabileasca unde se afla partidul si miscarea conservatoare dupa o victorie din ce in ce mai sigura a democratilor. De asemenea, se va discuta rolul pe care conservatorii il vor juca in cadrul sistemului politic al urmatorului deceniu.

Putini cred ca Partidul Republican va raspunde cu moderatie fata de rezultatul alegerilor, insa conservatorii sunt prea puternic divizati si anxiosi sa reafirme valorile fundamentale in care cred si care nu au fost respectate intotdeauna de Bush, liderii din Congres si candidatul lor la presedintie, John McCain. Majoritatea dintre ei considera ca este nevoie de o elita noua si tanara si de vechile principii: guvern redus, securitate nationala stricta si conservatorism social.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.