Astazi se va pronunta verdictul in procesul lui Nicolae Romulus Mailat, romul acuzat de jefuirea, agresarea si uciderea Giovannei Reggiani. In cazul in care va fi gasit vinovat, Mailat ar pute afi condamnat la inchisoare pe viata.
Procurorul italian Maria Bice Barborini a cerut ieri inchisoare pe viata pentru romanul Nicolae Romulus Mailat, acuzat ca ar fi jefuit-o, agresat-o si ucis-o pe Giovanna Reggiani, in 30 octombrie 2007, la Roma.

Pentru a demonstra vina acuzatului, Barborini a pus accent pe declaratia Emiliei Neamtu, femeia care a spus ca l-a vazut pe Mailat in timp ce cara in spate trupul Giovannei Reggiani si care a alertat politia,

Mailat a sustine insa dintotdeauna ca nu el a ucis-o pe Reggiani, sotia unui inalt oficial din Marina. “Stiu ca o sa iau 30 de ani, dar nu sunt vinovat. Daca pe pamant nu este justitie, cu siguranta exista judecata lui Dumnezeu”, a declarat Mailat, in sala de judecata, potrivit cotidianului italian Corriere della Serra.

Corriere della Sera relateaza ca la proces, Romulus Mailat parea resemnat sa isi accepte pedeapsa. ”Imi pare rau, dar nu sunt eu vinovatul. Eu doar i-am furat poseta. Altul a ucis-o. Cautati-l, eu stiu cine e. Stie si Emilia”.

Potrivit cotidianului italian, pentru a asigura transparenta si corectitudinea procesului, in sala de judecata se afla si un reprezentant al Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.