Consiliul de ministri din Siria a decis ieri inchiderea centrului cultural american si a scolii americane din Damasc, in urma raidului aerian lansat duminica de armata americana asupra unui sat sirian de la frontiera irakiana, a anuntat agentia Sana, potrivit NewsIn.

Consiliul de ministri, reunit sub prezidiul premierului Mohammad Naji Otri, a cerut ministrilor educatiei si culturii sa "ia masurile necesare pentru aplicarea" acestei decizii.

In timpul reuniunii, ministrii au denuntat "crima barbara reprezentata de terorismul de stat practicat de administratia americana care contravine Cartei ONU si legii internationale", adauga SANA.

Consiliul de ministri a mai hotarat "amanarea reuniunii inaltei comisii siriano-irakiene", care urmeaza sa se desfasoare intre 12 si 13 noiembrie, potrivit SANA.

Siria a negat marti ca raidul american asupra teritoriului sirian, efectuat duminica, ar fi vizat un lider al-Qaida, contrazicand ceea ce a spus un oficial american.

"Ceea ce spun ei este nejustificat. Infirm toate aceste afirmatii",
a declarat ministrul sirian de externe, Walid al-Moualem.

El a raspuns unui oficial american, care a spus ca raidul american efectuat asupra teritoriului sirian duminica ar fi vizat un lider improtant al-Qaida, care ar ajuta la infiltrarea de luptatori straini in Irak.

Un responsabil american a confirmat luni ca raidul care a vizat un sat sirian duminica a fost intr-adevar efectuat de Statele Unite si a asigurat, sub acoperirea anonimatului, ca a fost "un succes" in lupta impotriva militantilor straini care actioneaza in Irak, potrivit AFP.

"Operatiunea a fost un succes", a declarat oficialul. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino, a refuzat sa comenteze.

Coalitia internationala din Irak, condusa de americani, a spus ca nu are nicio informatie "despre vreun incident in Siria".

Siria a anuntat ca patru elicoptere au atacat duminica ferma al-Sukkari, din zona Bou Kamal, din estul Siriei, si ca soldati americani au intrat in cladiri.

Statele Unite, care acuza Siria ca nu pune capat afluxului de combatanti al-Qaida care intra in Irak, nici nu au confirmat, nici nu au negat incidentele.

Presa oficiala siriana, citata de AFP, a denuntat luni raidul drept o "crima de razboi". "Fortele americane, provenind din Itak, au comis un asasinat cu sange rece. Ei au comis o crima de razboi, omorand opt cetateni civili sirieni, dintr-un sat linistit aflat la opt kilometri de frontiera irakiana", scrie ziarul guvernamental Techrin.

"Aceasta agresiune americana ilustreaza prostia administratiei Bush si crimele comise de armata americana in Irak si Afganistan",
potrivit ziarului.

"Administratia Bush trebuie sa dea socoteala (...) pentru crimele de razboi pe care le comite in Irak, in Afganistan si acum in Siria, care ii afecteaza imaginea si o face urata de populatie",
a adaugat cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.