In asteptarea procesului, Saddam Hussein a inceput de cateva saptamani sa-si scrie memoriile, a anuntat unul dintre avocatii sai, citat de cotidianul britanic Financial Times, care este convins ca, la aparitie, volumul va face valuri. Mercantili cum ii stim, americanii nu il impiedica pe Saddam Hussein sa scrie, spune Giovanni di Stefano.

Fostul sef al statului irakian a decis sa puna pe hartie amintirile despre copilaria sa in Irak, despre exilul in Egipt si despre actiunile militare pe care le-a coordonat in Iran si Kuweit. Saddam spera sa puna in incurcatura marile puteri care l-au considerat la timpul respectiv un intermediar util impotriva ambitiilor expansioniste ale Iranului, dupa revolutia islamica din 1979, a adaugat Di Stefano. El va relata in special cum a fost tradat de Franta si Marea Britanie, in timpul razboiului irakiano-iranian din 1980-1988.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.