Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat sambata ca nu se va mai duce la summitul ibero-american care va avea loc saptamana viitoare in Salvador, din cauza unor amenintari la adresa securitatii sale in America Centrala, relateaza NewsIn.
"Tocmai mi-am suspendat deplasarea in Salvador pentru summitul ibero-american, pentru ca nu am garantiile necesare privitoare la siguranta mea", a spus el.

Inamic al SUA, Chavez, care a supravietuit in 2002 unui puci ratat, a spus ca a primit "informatii" ingrijoratoare legate de siguranta sa.

In America Centrala "exista militari venezueleni protejati de anumite guverne locale, de CIA si FBI", care vor sa atenteze la viata sa, dupa cum spune Chavez.

La summit vor participa sefii de state sau de guverne din America Latina, din Spania si Portugalia. Consacrat anul acesta temei "tineret si dezvoltare", summitul va dezbate insa criza financiara mondiala.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.