Zeci de mii de persoane au inceput sambata la Roma o manifestatie impotriva Guvernului Berlusconi, spunand ca "o alta Italie este posibila", la apelul partidului democrat al lui Walter Veltroni, relateaza AFP. Doua cortegii de manifestanti au inceput marsul, urmand sa ajunga la "circo Massimo", unde Veltroni va sustine un discurs la ora 17.00 (18.00, ora Romaniei).
Doua cortegii de manifestanti au inceput marsul, urmand sa ajunga la "circo Massimo", unde Veltroni va sustine un discurs la ora 17.00 (18.00, ora Romaniei).

In timp ce PD scade tot mai mult in sondaje in fata lui Berlusconi, stanga vrea sa demonstreze capacitatea de a mobiliza impotriva politicii guvernului. Ea a promis o manifestatie "ernorma", cea mai mare de la revenirea lui Berlusconi la putere in mai, fiind avansat numarul de un milion.

Pe fondul contestarii reformei educatiei, o mama de familie s-a alaturat manifestantilor. "Copiii mei studiaza la Milano si nu am niciun viitor garantat pentru ei. Nu vrem o societate pe modelul american unde se plateste pentru scoala. Trebuie ca guvernul sa dea mai multi bani pentru scoala publica si sa nu ii mai dea bancilor", a spus femeia.

Zeci de autobuze si trenuri aduc manifestantii din intreaga tara spre capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.