Cel putin 10 persoane au fost rapite in noaptea de joi spre vineri in Ingusetia, republica din Caucazul rus invecinata cu Cecenia, a anuntat vineri un lider local citat de AFP, pe fondul cresterii numarului de atacuri comise de rebeli in Caucazul de Nord.
"Intre 10 si 15 persoane au fost rapite ieri noapte (joi spre vineri - n.red.), intr-o casa de jocuri de noroc de oameni mascati care i-au luat cu masinile", a declarat un purtator de cuvant al autoritatilor locale, fara a da alte informatii in acest sens.

Potrivit unui oficial al Ministerului de Interne din regiune, citat de agentia rusa RIA Novosti, rapirea s-a produs in satul Ordjonikidzevskaia, iar patru politisti se numara printre ostatici.

In plus, un soldat si sotia unui politician local au fost omorati si cel putin 12 politisti au fost raniti in atacuri comise de rebeli in Cecenia, potrivit agentiilor ruse.

O bomba a explodat joi la trecerea unei masini cu politisti. "Un ofiter a murit din cauza ranilor si alti doi au fost internati", a precizat un oficial al ministerului de Interne,citat de Interfax.

Pe de alta parte, opt politisti au fost raniti in timpul unor incidente in Cecenia, dintre care unul intr-un atentat cu grenada, potrivit Interfax.

In Daghestan, o alta provincie rusa din apropiere de Cecenia care se confrunta de asemenea cu violente, patru politisti au fost raniti joi in explozia unei bombe, orasul Hasaviurt, potrivit politiei locale citata de RIA Novosti.

Potrivit unor informatii neoficiale, un avion care decolase de la Adler, in Caucazul de Nord, a fost deturnat vineri de un pasager care a strigat "Allah akbar" si a cerut ca avionul sa isi schimbe directia catre Viena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.