Candidatul republican la Casa Alba, John McCain va organiza o "noapte a victoriei" in fieful republicanilor, Phoenix, daca va fi ales la 4 noiembrie in functia de presedinte al Statelor Unite, iar candidatul democrat, Brack Obama, face pregatiri similare in Chicago, relateaza NewsIn.
Desi John McCain se afla pe locul doi in preferintele alegatorilor, potrivit sondajelor, el este convins ca il poate invinge pe contracandidatul sau democrat Barack Obama, la alegerile din 4 noiembrie, a declarat pentru AFP Kimmie Lipscomb, o purtatoare de cuvant a candidatului. "Va fi o cursa pana in ultimul moment. O vom incheia in forta", a adaugat ea. "Intreaga echipa de campanie, orice s-ar spune, este optimista", a subliniat Lipscomb.

Sarbatoarea organizata de John McCain, la 4 noiembrie, va avea loc la Biltmore, un hotel important din orasul Pheonix, Arizona. El intentioneaza sa sustina un discurs in aer liber in fata cladirii.

Pentru a sarbatori victoria lui Barack Obama, Partidul Democrat a programat o manifestatie in aer liber in Grand Park, unul dintre cele mai mari parcuri din Chicago, unde Papa Ioan Paul al II-lea a sustinut o slujba in 1979, in fata a 200.000 de persoane.

O scena imensa este in constructie in parc, potrivit Daily Mail. Circa 350.000 de oameni sunt asteptati sa vina in Grand Park, din apropiere de cartierul general al echipei de campanie a lui Obama, in asteptarea rezultatelor. Petrecerea pregatita pentru a sarbatori o eventuala victorie a lui Obama este evaluata la circa trei milioane de dolari.

Oficiali din serviciile pentru siguranta publica au declarat ca alegerile, ce ar putea aduce la putere un afroamerican sau o femeie in functia de vicepresedinte, o premiera in istoria SUA, necesita o prezenta mai puternica a politiei, potrivit publicatiei The Hill. Unii se tem ca, daca Barack Obama pierde si vor exista suspiciuni ca s-au comis nereguli, orasele cu populatie de culoare numeroasa ar putea deveni scenele unor revolte.

Strategii democrati si militantii pentru drepturile alegatorilor de culoare spun ca inteleg aceste temeri, dar au avertizat ca o prezenta excesiva a politiei i-ar putea intimida pe votanti.

Democratul Barack Obama are un avans tot mai mare in sondaje in fata republicanului John McCain, ceea ce a dus la speculatii legate de izbucnirea unor revolte, daca acesta ar pierde alegerile.

McCain si-a atacat contracandidatul, spunand ca se comporta ca si cum ar fi deja presedinte. "Se va adresa natiunii in curand", a spus el, "se pregateste inca un stadion din imens pentru spectacole", a adaugat republicanul, citat de Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.