Arhiva Nationala a Frantei a difuzat un interviu emotionant cu John McCain, prizonier in timpul razboiului din Vietnam, informeaza Sky News.

Imaginile il prezinta pe republican ca pe un erou, dar mesajul este afectat de faptul ca acesta este filmat in timp ce fumeaza, relateaza NewsIn. Un McCain emotionat si fara camasa ii transmite un mesaj sotiei, spunandu-i ca o iubeste.

McCain povesteste cum a fost doborat avionul sau in Hanoi in 1967 si cum s-a parasutat intr-un lac. In unele momente, cand vorbeste despre familia sa, vocea pare sa i se franga.

"Zburam deasupra orasului Hanoi, bombardam, cand am fost lovit de o racheta", povesteste McCain, adaugand ca, dupa ce a cazut in lac, a fost luat si dus la spital, in stare grava.

In interviu, McCain mai spune ca a fost tratat bine de vietnamezii care l-au capturat. Intrebat despre mancare, McCain ii spune jurnalistului francez: "nu este ca la Paris, dar mananc".

Reporterul Francois Chalais este cel care a realizat acest interviu, difuzat prima data in emisiunea Panorama in ianuarie 1968.

Vaduva jurnalistului, Mei Chen Chalais, doreste sa i se plateasca drepturi de autor in Franta si SUA pentru folosirea neautorizata a imaginilor. Avocatii ei au scris echipei de campanie a lui McCain, al carui site prezinta cateva secunde din acest interviu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.