Prin dezvaluirile stanjenitoare despre pretul garderobei sale si prin declaratii eronate, Sarah Palin, candidata republicana la vicepresedintie, a devenit o povara pentru tabara ei politica, relateaza NewsIn. Dupa sapte saptamani de campanie, guvernatoarea de Alaska nu mai convinge.

Potrivit unui sondaj al NBC si Wall Street Journal, de miercuri, care indica un avans de zece puncte pentru democratul Barack Obama in fata lui John McCain, 55% dintre respondenti cred ca Palin, in varsta de 44 de ani, nu este calificata pentru a fi vicepresedinte. Palin nu ii convinge nici pe tineri: potrivit unui sondaj al institutului Universitatii Harvard, 40% dintre ei spun ca ea s-a indepartat de tabara republicana.

In plus, multi dintre alegatorii republicani nemultumiti de alegerea lui Palin sunt acum convinsi, in urma dezvaluirilor despre candidata, anchetata pentru abuz de purere in Alaska prin faptul ca a exercitat presiuni pentru demiterea unui agent de politie.

Miercuri, secretarul de stat Condoleezza Rice a evitat sa faca declaratii despre Palin, la o dezbatere despre femeile la putere. Marti seara, site-ul Politico a spus ca Partidul Republican a depasit suma de 150.000 de dolari pentru hainele si machiajul lui Palin de cand aceasta a fost aleasa candidata.
Tracy Smith, purtator de cuvant al echipei republicane, a asigurat ca "este prevazut ca hainele astfel investite sa fie donate unei organizatii caritabile, dupa campanie".

Pe de alta parte, unele dintre raspunsurile lui Palin in interviuri fac deliciul umoristilor si imitatorilor de genul Tina Fey, in emisiunea `Saturday Night Live`. Aceasta a ridiculizat limbajul prea relaxat des folosit de Palin in aparitiile publice.

Intr-un interviu in Colorado, gurnatoarea de Alaska a gresit cand a raspuns la o intrebare simpla despre rolul vicepresedintelui. "Vicepresedintii au o slujba extraordinara, nu numai pentru ca il sustin pe presedinte, sunt niste coechipieri ai presedintelui, dar conduc si Senatul, deci, daca vor, se pot implica si pot implementa reforme", a spus ea.

Insa, conform principiului separarii puterilor in stat, aripa legislativa din SUA (Senat, Camera Reprezentantilor) este total distincta de aripa executiva (presedintie, vicepresedintie si guvern).
Cu toate acestea, la fiecare miting McCain continua sa o prezinte pe Palin drept un bun vicepresedinte potential. Ken Adelman, republican care a ocupat mai multe functii importante in diplomatie si aparare, a explicat ca alegerea lui Palin l-a convins sa nu voteze cu McCain si ca acum il sustine pe Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.