Averea politicianului austriac de extrema dreapta, Joerg Haider, estimata la 12 milioane de euro, are la baza o ferma cumparata se pare de bunicul sau in 1940 de la o familie de evrei italieni, informeaza ziarul El Mundo, citat de Agerpres.


Josef Webhofer, bunicul politicianului si fost ofiter nazist, a profitat de Legile Nurenberg care prevedeau arienizarea si dezevreizarea Germaniei, pentru a cumpara cu 300.000 de marci (aproximativ 1,2 milioane de euro) ferma Barental de 1,600 de hectare, bogata in pomi, peste si vanat. Ferma a fost cumparata in 1939 de Giorgio Roifer, un bogat evreu italian de 37 de ani, insa acesta a murit in urma unei boli iar familia sa, sotia si trei copii, au fugit in Palestina de frica persecutiilor. Ferma a ramas astfel in administrarea fratelui vaduvei, Naphtoli Emdin, care, in urma presiunilor exercitate de mai multi ofiteri nazisti, printre care si bunicul lui Haider, a vandut-o.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.