Macedonia nu a indeplinit conditiile necesare pentru incepe negocieri de aderare la UE si Comisia Europeana nu va recomanda deschiderea acestora in evaluarea din noiembrie, a apreciat luni comisarul pentru extindere Olli Rehn, citat de AFP.

"Ne vom pronunta in 5 noiembrie, dar pentru moment, mi se pare dificil sa recomand deschiderea negocierilor de aderare" cu Macedonia, a declarat Rehn intr-un interviu acordat AFP.

Comisia Europeana va publica in 5 noiembrie raportul anual asupra progreselor tarilor care spera sa adere la UE, printre care Macedonia.

Bruxelles-ul va evalua progresele lor in opt domenii (reforme ale sistemului judiciar si economic, combaterea coruptiei, dialogul intre partidele politice etc.) in care au fost fixate conditii precise. UE cere pe de alta parte ca alegerile sa fie conforme cu regulile internationale, in timp ce scrutinul din iunie din Macedonia a fost marcat de violente.

"Pentru moment, mi se pare ca cele opt conditii nu au fost indeplinite, cum nu a fost nici a noua, adica normele pentru alegeri", a insistat Olli Rehn.

Macedonia are statut oficial de candidat la aderare la UE din decembrie 2005, dar asteapta inca data deschiderii negocierilor de aderare la blocul european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.