O fotografie cu Papa Benedict al XVI-lea cu o svastica supradimensionata a aparut astazi pe un site condus de sustinatorii partidului Kadima, la guvernare in Israel, relateaza NewsIn.

Ulterior simbolul a fost scos si inlocuit cu o fotografie cu Papa in care acesta apare zambitor, in Piata San Pietro, decizie luata, dupa cum a spus site-ul "Yalla Kadima", in urma unei cereri a ministrului de externe Tzipi Livni.

"Livni condamna ferm acest lucru si actionam pentru a scoate acea poza rusinoasa. Ne opunem categoric. Nu reprezinta Kadima", a spus purtatorul de cuvant Amir Goldstein, inainte ca fotografia sa fie schimbata.
Acesta este cel ami recent incident in controversa legata de faptul ca Papa, de origine germana, vrea sa-l beatifice pe Pius al XII-lea. Pius, Papa in perioada 1939-1958, a fost acuzat de multi evrei ca a ignorat Holocaustul, acuzatie pe care sustinatorii sai o resping categoric.

"Yalla Kadima", care se descrie drept un portal pentru "activistii si sustinatorii" partidului Kadima, a publicat fotografia cu svastica alaturi de un articol privitor la aceasta controversa. Sambata, Vaticanul le-a cerut atat catolicilor, cat si evreilor, sa nu mai intensifice presiunile.

Anul trecut, Departamentul pentru beatificari de la Vatican a votat in favoarea unui decret in care sunt recunoscute "virtutile eroice" ale lui Pius, pas intr-un indelungat posibil proces de beatificare, inceput in 1967.

Benedict al XVI-lea nu a aprobat inca decretul - menit pentru beatificare - optand pentru o perioada de reflectie. El l-a aparat de multe ori pe Pius, spunand ca a actionat "in secret, in tacere" in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial pentru "a evita ce era mai rau si a salva cat mai multi evrei posibil"
Luni, presedintele Shimon Peres a spus: "Daca fostul Papa Pius a ajutat evreii, atunci se poate dovedi, daca nu, si acest lucru ar trebui sa se poata dovedi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.