Presedintele american George W. Bush a suferit un esec in efortul sau de a-l desemna pe John Bolton drept urmatorul ambasador al Statelor Unite la ONU. Intr-o actiune rara, Comisia pentru politica externa a trimis candidatura sa in plenul Senatului, fara o recomandare de aprobare. In aceste conditii, opozantii lui Bolton din Senat au ocazia sa foloseasca metodele procedurale pentru a bloca numirea lui in functia de ambasador.

Expertii spun ca Legislativul va respinge, mai mult ca sigur, candidatura lui Bolton pentru acest post deoarece nu este deloc potrivit pentru un loc in diplomatie. John Bolton a fost acuzat ca a incercat sa forteze mai multi experti CIA sa isi modifice rapoartele, in asa fel incat sa coincida cu afirmatiile sale. In plus, el este cunoscut pentru discursurile dispretuitoare la adresa Natiunilor Unite si pentru viziunile radicale fata de razboiul din Irak.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.